У МВС розповіли, що заважає розкрити вбивство Шеремета

У МВС розповіли, що заважає розкрити вбивство Шеремета
Журналіста Павла Шеремета вбили 20 липня 2016 року в центрі Києва

Злочин був дуже ретельно підготовлений і спланований, - заявили в МВС

Правоохоронці досі не мають значних зрушень у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це в ефірі каналу «112 Україна» заявив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

Він зазначив, що єдиним суттєвим зрушенням у цій справі має бути звіт про розкриття вбивства, але цим поки поліція похвалитися не зможе. Злочин був дуже ретельно підготовлений і спланований. 

За його словами, Шеремет був громадянином Росії, що значно ускладнює справу. Йдеться про його активні контакти на території РФ безпосередньо перед вбивством, зокрема з колишніми представниками влади, які втекли і ховаються в Росії.

«Неможливість дослідити ці контакти слідчим шляхом для українського слідства суттєво ускладнює розслідування», - наголосив Шевченко. 

Нагадаємо, сьогодні у центрі Києва проходить акція на місці загибелі журналіста Павла Шеремета. У ній беруть участь друзі та колеги Павла, депутати Верховної Ради. До акції долучилася і Марі Йованович - надзвичайний і повноважний посол США в Україні. Вона вшанувала пам'ять журналіста.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

За фактом загибелі журналіста прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб).

Як повідомлялося, вибуховий пристрій, унаслідок спрацьовування якого загинув Павло Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну. Про це раніше повідомляв начальник Головного слідчого управління НП Олександр Вакуленко.

За даними Національної поліції, ймовірні вбивці Шеремета перебували в зоні АТО – в селі Урзуф Донецької області. Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 3 березня, який надав дозвіл на аналіз телефонних дзвінків підозрюваних. Цим рішенням суд надав поліції доступ до інформації про телефонні дзвінки двох абонентів, які були зроблені у селі Урзуф у травні 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: