У МЗС України різко відреагували на заяву Росії про президентство Зеленського

У МЗС України різко відреагували на заяву Росії про президентство Зеленського
Учорашня пресконференція президента Володимира Зеленського тривала три години
Фото: facebook.com / yan.dobronosov

У зовнішньополітичному відомстві назвали коментарі МЗС РФ черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України різко відреагували на коментарі МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду президента Володимира Зеленського. У міністерстві назвали їх черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи країни.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві заявляють, що автори коментаря звинувачують Україну у здійсненні русофобської державної політики, нагнітанні напруги у відносинах з Росією. Це один з яскравих прикладів дезінформації.

«Коментар Департаменту інформації та преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду президента України Володимира Зеленського є черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України, нав’язати спотворені інтерпретації реальності, розколоти українське суспільство і відволікти увагу від питання власної міжнародно-правової відповідальності за агресію проти України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у МЗС, факти свідчать про те, що справжньою причиною, яка руйнує співпрацю між двома державами, є триваюча російська збройна агресія проти України, окупація Росією українських територій та незаконне утримання нею українських громадян.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що мова ворожнечі коментаря МЗС РФ не містить навіть натяку на конструктив і ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання.

Натомість, Україна займає конструктиву позицію у Нормандському форматі та Мінському процесі і прагне дипломатичним шляхом врегулювати конфлікт, вносячи відповідні ініціативи. Останнім свідченням цього є нова делегація України в Тристоронній контактній групі та її конструктивна позиція під час останнього засідання групи.

«Очікуємо на зміну Росією пропагандистської риторики і перехід до конструктивної взаємодії з метою деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму», - резюмується у заяві МЗС України.

Нагадаємо, вчора відбулась пресконференція Володимира Зеленського, яка тривала більше трьох годин. На ній він відповів на питання про можливу зустріч з Володимиром Путіним, війну на Донбасі та окупацію Криму.

Після цього у Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що президент Зеленський вибрав курс на «конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією».

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: