У Нацбанку запідозрили банк Тігіпка у махінаціях

У Нацбанку запідозрили банк Тігіпка у махінаціях

У повідомленні НБУ йдеться, що «Таскомбанк» здійснював ризикову діяльність у сфері фінансового моніторингу, а його керівництво неналежно виконувало свої службові обов'язки

Національний банк України ухвалив рішення про невідповідність керівників «Таскомбанку» вимогам законодавства, 1 жовтня заявили в прес-службі регулятора.

У повідомленні йдеться, що банк здійснював ризикову діяльність у сфері фінансового моніторингу, а його керівництво неналежно виконувало свої службові обов'язки.

«Ними неналежно виконувався обов'язок здійснювати управління ризиками. Більше того, банк був зобов'язаний відмовитися від обслуговування клієнтів у випадках, передбачених законодавством із питань фінмоніторингу, але не зробив цього», - зазначили у Нацбанку.

Причиною ухвалення рішення є факт зняття за період із лютого до жовтня 2017 року 23 юридичними особами в готівковій формі 3,9 млрд грн. У НБУ заявили, що це майже 80% усієї готівки, яку банк видав упродовж цього періоду з рахунків юросіб.

«Водночас банк установив згаданим вище клієнтам значно менші тарифи на видачу готівкових коштів із їхніх поточних рахунків, ніж передбачені відповідним тарифним пакетом банку», – йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначили, що згадані фінансові операції схожі на схеми діяльності конвертаційних центрів.

Головою правління «Таскомбанку» є Сергій Тігіпко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: