У НАТО розкритикували перекидання Росією ракетних комплексів під Калінінград

У НАТО розкритикували перекидання Росією ракетних комплексів під Калінінград
НАТО: нам необхідне збільшення, а не зниження рівня прозорості 

Міноборони РФ раніше неодноразово перекидало «Іскандери» у Калінінградську область

У НАТО різко розкритикували перекидання Росією оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер-М» у Калінінградську область, що межує з Польщею і Литвою.

«Розміщення оснащених ядерними боєголовками ракет на кордоні з країнами, що входять до складу Північноатлантичного альянсу, не сприяє зниженню рівня напруженості», - заявив сьогодні офіційний представник НАТО, передає Deutsche Welle.

«Нам необхідне збільшення, а не зниження рівня прозорості та можливості прогнозування військової діяльності, щоб уникнути інцидентів і ризику непорозумінь», - зазначив представник Альянсу. Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що пересування «Іскандерів» під Калінінград його уряд розцінює як реакцію Москви на збільшення присутності НАТО в країнах Балтії. Напередодні Міністерство оборони РФ підтвердило перекидання ОТРК «Іскандер-М» у Калінінградську область. У заяві офіційного представника відомства Ігоря Конашенкова говорилося, що Міноборони РФ раніше неодноразово перекидало «Іскандери» у Калінінградську область, і має намір робити це надалі «у рамках бойової підготовки».

Як відомо, «Іскандер» - системи мобільних балістичних ракет, які прийшли на заміну радянським ракетам «Скад» (Р-17). Дві керовані ракети мають дальність до 500 км і можуть нести звичайні або ядерні боєголовки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: