У Німеччині соціал-демократи вимагають від ХДС/ХСС поступок по низці питань

У Німеччині соціал-демократи вимагають від ХДС/ХСС поступок по низці питань
У Німеччині тривають переговори щодо створення коаліції

Керівництву СДПН може й не вдатися переконати членів партії підтримати велику коаліції, - заявили в політсилі

Керівництво СДПН в понеділок попередило Ангелу Меркель і інших членів ХДС/ХСС про те, що їм не вдасться переконати членів партії підтримати продовження існування великої коаліції, якщо не будуть виконані ключові обіцянки, із якими соціал-демократи ішли на вибори. Відповідно до процедури члени СДПН матимуть можливість винести кінцеве рішення щодо формування нового складу коаліційного уряду із ХДС/ХСС. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Генеральний секретар СДПН Ларс Клінгбейл заявив про те, що їх політична сила вимагатиме проведення лівоцентричної внутрішньої політики новим урядом. Перш за все це має стосуватися реформи системи охорони здоров’я – замість змішаної приватної і державної систем має бути запроваджена єдина система страхування громадянина. Такий крок на думку соціал-демократів необхідно зробити, оскільки нинішня система дискримінує біднішу частину населення. В той же час ХДС/ХСС вважає, що перехід до єдиної системи погіршить конкуренцію на ринку і таким чином призведе до погіршення кості послуг.

Проблематика майбутньої міграційної політики має стати іще одним джерелом протиріч між СДПН і ХДС/ХСС. Як очікується соціал-демократи виступлять проти продовження після березня 2018 року тимчасових обмежень на можливість деяких категорій біженців привозити членів своїх сімей до ФРН. На їх думку дане обмеження ставить під сумнів політику інтеграції в німецьке суспільство 1,6 млн. біженців. Проти такого кроку скоріше за все має виступити ХСС, яка боїться втрат на користь «Альтернативи для Німеччини» під час виборів до ландтагу Баварії наступного року через свою м’яку політику щодо проблеми мігрантів і біженців. 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: