У Норвегії вручили Нобелівську премію миру

У Норвегії вручили Нобелівську премію миру
Церемонія пройшла, 10 грудня, в ратуші Осло. На заході були присутні члени норвезького уряду, а також королівської сім'ї

Володарями почесної нагороди стали хірург Дені Муквеге з Демократичної Республіки Конго і правозахисниця з Іраку Наде Мурад

В Осло відбулася урочиста церемонія вручення Нобелівської премії миру. Володарями почесної нагороди стали хірург Дені Муквеге з Демократичної Республіки Конго і правозахисниця з Іраку Наде Мурад. Про це пише Washington Post.

Церемонія пройшла, 10 грудня, в ратуші Осло. На заході були присутні члени норвезького уряду, а також королівської сім'ї.

«Норвезький нобелівський комітет ухвалив рішення присудити премію миру за 2018 рік Дені Муквеге і Наде Мурад за їхні зусилля проти використання сексуального насильства як зброї у збройних конфліктах», - зазначила голова комітету Берит Райсс-Андерсен під час виступу.

Відомо, що Муквеге з командою займалися наданням медичної допомоги тисячам жертв, які постраждали від насильства. Щодо Наде Мурад, то вона є не тільки свідком, а й жертвою насильства.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: