У першому кварталі  цього року 34% українців, що подавались на канадську візу, отримали відмову

У першому кварталі  цього року 34% українців, що подавались на канадську візу, отримали відмову
Шевченко: Безвіз з ЄС може пришвидшити і безвізовий режим із Канадою
Фото: epravda.com.ua

Посол Шевченко розповів про перспективи отримання безвізу з Канадою

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді Андрій Шевченко впевнений, що в умовах дружніх відносин між Києвом і Оттавою рівень відмов в отриманні українцями канадських віз є не зовсім адекватним. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Зокрема, дипломат розповів, що українські туристи не дуже часто приїжджають до Канади. За його словами, лідерами з поставки туристів на канадський ринок є Китай, Корея, Японія.

«Частково проблема українського туриста у Канаді пов'язана з великою кількістю відмов у отриманні канадських віз. Це відлякує багатьох українських туристів. Ми цей аргумент використовуємо у розмовах з канадським урядом, коли кажемо: давайте дамо можливість людям приїхати і подивитися на вашу прекрасну країну. Найбільш пріоритетний для нас, звісно, безвізовий режим. Це велика дорога, але по ній треба потроху рухатися», - пояснює Посол.

Шевченко підтвердив, що запровадження безвізового режиму із ЄС може пришвидшити і безвізовий режим із Канадою, проте зауважив, що цей шлях займе роки.

«Безвіз з ЄС може пришвидшити і безвізовий режим із Канадою. Проте ця дорога все одно не буде короткою, вона може зайняти роки. Переговори з Європейським Союзом тривали дев’ять років. Це серйозне рішення, на яке потрібен час. Але ми пройдемо цей шлях. Безвізовий режим з європейцями додає нам аргументів у розмові з канадцями. Які у нас в цьому напрямку є хороші і погані новини? Хороші новини. За останній час дуже покращилася сама процедура видачі канадських віз. Стандартний термін розгляду документів на канадську візу зараз становить близько п’яти-шести днів. Якщо ви отримаєте багаторазову візу, то, швидше за все, ви її отримаєте на весь термін дії вашого паспорту, що теж дуже зручно. Це прогрес, за який ми дякуємо нашим канадським партнерам, це робить життя українця, який планує їздити до Канади, зручнішим. Та нас не влаштовує рівень відмов українцям у канадських візах.

У першому кварталі  цього року 34% українців, що подавались на канадську візу, отримали відмову. Мені здається, що у ХХІ столітті, в умовах безвізового режиму з Європою, коли між Канадою і Україною є така дружба, 34% - це не зовсім адекватна цифра, вона не відповідає тому, що ми б хотіли побачити між нашими країнами. Ми працюємо з канадським урядом, щоб цю цифру зменшити і розпочати вже повноцінну розмову про безвізовий режим між нашими країнами у майбутньому. Але було би не чесним обнадіювати людей і казати, що це буде в перспективі найближчих місяців. Це робота на роки. Канада консервативна і обережно іде на безвізовий режим з іншими державами», - розповів Шевченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: