У Польщі судитимуть двох українців за підробку банківських карток

У Польщі судитимуть двох українців за підробку банківських карток

Українцям загрожує до 25 років в'язниці у Польщі

У Польщі висунули звинувачення польсько-українській злочинній групі, яка займалася підробкою банківських платіжних карток, до суду направили обвинувальний акт. Про це заявив представник міністра координатора спецслужб Станіслав Жарін, передає «Польське радіо».

«11 липня Гданська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох чоловіків, затриманих агентством внутрішньої безпеки. Їх звинуватили в підробці банківських платіжних карток, а також у незаконному володінні зброєю і наркотиками», - сказав Жарин.

«Підроблені картки були використані для отримання фінансової вигоди», - додав спікер.

Жарін поінформував, що за подібний злочин передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 25 років.

«Агентством внутрішньої безпеки Польщі зупинено незаконну діяльність двох поляків і двох українців, які сканували дані з карток, копіювали їх і знімали гроші з банківських рахунків», - йдеться в повідомленні.

Агентство внутрішньої безпеки затримало трьох членів злочинної групи в липні 2016 року у Вармінсько-Мазурському воєводстві. У машині, якою вони їхали, виявлені платіжні картки з німецьким і російським маркуванням, а також без будь-яких знаків – тільки з магнітною стрічкою. Агенти також вилучили ноутбук з програмним забезпеченням для зчитування і введення даних на платіжні картки та пристрої для скіммінгу – переписування даних з карток.

Згодом агентство внутрішньої безпеки затримало четвертого члена злочинної групи – Яцека М., якого звинуватили у співпраці з трійкою раніше затриманих. Під час обшуку його квартирі було знайдено незареєстровану зброю, амфетамін та екстазі. Так, четвертий затриманий буде відповідати додатково за незаконне володіння зброєю і наркотиками.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: