У Польщі закривають квест-кімнати, після моторошної загибелі п'ятох дівчат

У Польщі закривають квест-кімнати, після моторошної загибелі п'ятох дівчат
У Польщі закрили в терміновому порядку 13 «ескейп-румів»
Фото: РАР

129 перевірених квест-кімнат не відповідали усім правилам безпеки, 13 було негайно зачинено

У Польщі після трагічного інциденту в ігровій кімнаті, де п'ятеро підлітків загинули внаслідок пожежі, терміново закрили ще 13 квест-кімнат.

Про це повідомляє Польське радіо.

За даними головного коменданта Державної пожежної служби Лєшека Суського, по всій країні було проведено контроль 178 «ескейп-румів».

За словами Суського, 129 перевірених квест-кімнат не відповідали усім правилам безпеки, 13 було негайно зачинено.

«Тільки ці 178 об’єктів мали чинну економічну діяльність. Причому прагну наголосити, що було 480 порушень правил евакуації з цих «ескейп-румів» - маю на увазі довжину та ширину евакуаційних коридорів, їхню прохідність. У тому «escape room» в Кошаліні, де трапилася ця трагедія, взагалі не було жодної можливості відкрити двері кімнати, в якій вибухнула пожежа».

Власника кошалінського «escape room» затримано. За словами головного коменданта поліції Ярослава Шимчика, прокуратура почала слідство:

«Цю особу затримали поліцейські з Великопольщі, згодом її було перевезено до відділку міської поліції в Кошаліні. Прокуратура почала слідство у цій справі, сьогодні теж відбудеться допит працівника цієї ігрової кімнати, котрий зараз перебуває в лікарні з важкими опіками тіла».

Нагадаємо, 4 січня у польському місті Кошалін п'ятеро відвідувачів квест-кімнати загинули внаслідок пожежі під час проходження квесту. Також у пожежі постраждав 25-річний чоловік, його госпіталізували з опіками. Тіла були знайдені після того, як пожежники загасили вогонь. Жертвами стали 15-річні дівчата-підлітки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: