У Польщі заснували фонд імені Шеремета

У Польщі заснували фонд імені Шеремета
Серед цілей і завдань фонду - збереження пам'яті про Павла Шеремета

Фонд планує щорічно видавати нагороду і грошову премію кращим журналістам України, Росії та Білорусі

Родина, друзі і колеги Павла Шеремета ухвалили рішення про створення фонду «Свобода і солідарність» імені журналіста.

Фонд зареєстрований у Польщі і планує відкрити свою філію в Києві, повідомив друг журналіста, глава правління польського фонду Даріуш Богуський.

Серед цілей і завдань фонду - збереження пам'яті про Павла Шеремета і просування його справи.

Фонд планує щорічно видавати нагороду і грошову премію кращим журналістам України, Росії та Білорусі, де працював і жив Павло Шеремет.

Фонд має намір також призначити іменну стипендію для видатних студентів журфаків трьох країн, зібрати фільми, книги і лекції Шеремета.

Нагадаємо, сьогодні перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін заявив, що слідство встановило людину, який може бути причетна до вбивства журналіста Павла Шеремета, але потрібно ще його ідентифікувати.

У Генпрокуратурі повідомили, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета про підозру поки що нікому не повідомлялося.

Як повідомлялося, правоохоронці досі не мають значних зрушень у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Сьогодні у центрі Києва проходить акція на місці загибелі журналіста Павла Шеремета. У ній беруть участь друзі та колеги Павла, депутати Верховної Ради. До акції долучилася і Марі Йованович - надзвичайний і повноважний посол США в Україні. Вона вшанувала пам'ять журналіста.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

За фактом загибелі журналіста прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб).

Як повідомлялося, вибуховий пристрій, унаслідок спрацьовування якого загинув Павло Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну. Про це раніше повідомляв начальник Головного слідчого управління НП Олександр Вакуленко.

За даними Національної поліції, ймовірні вбивці Шеремета перебували в зоні АТО – в селі Урзуф Донецької області. Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 3 березня, який надав дозвіл на аналіз телефонних дзвінків підозрюваних. Цим рішенням суд надав поліції доступ до інформації про телефонні дзвінки двох абонентів, які були зроблені у селі Урзуф у травні 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: