У прокуратурі заявили, що сервіс Booking продовжує порушувати законодавство України

У прокуратурі заявили, що сервіс Booking продовжує порушувати законодавство України

На Booking.com можна забронювати житло у Криму для поїздок у справах

Сервіс Booking.com заблокував можливість бронювати житло в окупованому Криму для туристичних поїздок, однак залишив можливість винаймати житло для ділових поїздок. Такі дії компанії порушують українське законодавство.

Про це у коментарі Громадському радіо заявила прокурор прокуратури Криму Вікторія Мозгова.

«Будь-яка інформація щодо об’єктів нерухомості, які знаходяться на сайті Booking і стосуються тимчасово окупованої території Криму, не може бути взагалі розміщена. На сьогоднішній день вона розміщена на цьому сайті, і це протирічить законодавству України», — зазначила прокурор.

У грудні 2016 року прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження через те, що Booking.com розмістив оголошення про відпочинок у державних базах відпочинку, які захопила окупаційна влада.

Справу відкрили за статтями 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 332-1 ККУ (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Мозгова повідомила, що у цій справі провели допит, витребували документи та отримали відповідь від компанії Booking.com.

У відповіді прокуратури компанія заявила, що не вважає себе винною, розповіла прокурор. Підозри у справі поки не вручили.

Можливість бронювання житла у Криму для туристів Booking.com обмежив можливість використання об’єктів у Криму для туристичних послуг ще у 2016 році, а не цьогоріч, як писали ЗМІ.

У повідомленні компанії зазначається, оскільки головний офіс розташований у Нідерландах, то сайт повинен виконувати санкційний режим. Однак житло у Криму, як і раніше, можна забронювати для поїздок у справах.

«Поставити галочку у тому, що особа їде не у зв’язку з туризмом, а у зв’язку з роботою, — це зовсім не попереджує вчинення правопорушень», — наголосила Мозгова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: