У РФ визнали, що доходи росіян стрімко падають

У РФ визнали, що доходи росіян стрімко падають
На ринку праці РФ посилюються настрої щодо зростання безробіття

Росіяни масово знімають рублі із депозитів і конвертують їх в долари

Відповідно до опублікованих останніх даних «Росстату» реальні доходи громадян РФ продовжили падіння і в вересні 2018 року. Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

Відповідний показник падіння минулого місяця склав 1,5% в річному відношенні – в серпні 2018 року доходи зменшилися на 0,9%. При цьому відбувається збільшення реальної заробітної платні –  +7,2% в вересні проти +6,8% у серпні.

Такий ефект відбувається через зменшення пенсій, соціальних трансфертів і доходів від підприємництва. Окрім того росіяни активно зменшують свої депозити і конвертують рублі в долари. За серпень-вересень 2018 року було загалом знято із депозитів фізичними особами 266 млрд рублів.

Запит на долари по даним Центробанку РФ склав за цей час 2,5 млрд, що є максимумом за 2018 рік. Статистика не фіксує збільшення попиту серед громадян. Споживчий попит також зменшився до +2,2% із +2,6% в серпні цього року.

Рівень безробіття в РФ за вересень 2018 року скоротився на 0,1% до 4,5%. Хоча на ринку праці посилюються настрої щодо можливого зростання безробіття. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: