У Росії підтвердили виклик суддів КС до Генпрокуратури

У Росії підтвердили виклик суддів КС до Генпрокуратури

Згідно документам ГПУ, судді Конституційного суду РФ сприяли представникам влади і Збройних сил РФ окупації Криму

Конституційний суд Росії підтвердив отримання виклику суддів КС РФ в Генеральну прокуратуру України у зв'язку з підозрою в співучасті в посяганні на територіальну цілісність України через події у Криму. Про це повідомляє з посиланням на «РИА Новости».

«Пакет від Генпрокуратури України отримано», - повідомив представник КС РФ.

Раніше Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України повідомила про підозру голові і 18 суддям Конституційного суду Російської Федерації за визнання, всупереч російському і міжнародному законодавству, «договору» між РФ і так званою «республікою Крим» про прийняття до складу РФ цього квазіутворення.

Генпрокурор наголосив, що зазначеними діями судді Конституційного суду РФ сприяли представникам влади і Збройних сил РФ шляхом усунення перешкод у вчиненні ними умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків у вигляді окупації частини території України та заподіяння матеріальних збитків нашій державі на суму понад 1 трильйон гривень.

Луценко також зазначив, що 6 березня цього року «за допомогою кур’єрської служби міжнародної доставки та електронною поштою письмові повідомлення про підозру разом із пам’ятками про процесуальні права та обов’язки підозрюваного, а також повістками про виклик для проведення слідчих дій на 13 та 19 березня 2018 року, доставлені за місцем роботи підозрюваних (Конституційний суд РФ, отримав працівник секретаріату Сенякова)».

У разі неявки до Головної військової прокуратури у визначений строк без поважних причин підозрюваних буде оголошено в розшук та скеровано до суду клопотання про надання дозволу на їх затримання з метою доставки в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Конституційний суд РФ одноголосним рішенням суддів визнав відповідним Конституції РФ міжнародний договір про так зване входження Криму до складу РФ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: