У Росії продовжать судити політв’язня Сущенка

У Росії продовжать судити політв’язня Сущенка
Марк Фейгін і Роман Сущенко 

Суд відбувається в закритому режимі

Московський міський суд 23 квітня планує продовжити розгляд справи арештованого у Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін.

«Сьогодні продовжиться суд у справі мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка. Він як не визнавав провину, так і не визнаЄ. І не визнає. Це і відповідає на запитання, чому от уже рік мене намагаються позбавити статусу (адвоката – ред.)», – написав Фейгін у Twitter.

На засіданні 28 березня, за словами Фейгіна, суд допитував головного свідка обвинувачення. Імені свідка адвокат не назвав. Суд відбувається в закритому режимі.

Розгляд справи по суті суд почав 27 березня. На початку суду Сущенко не визнав провину в повному обсязі.

Нагадаємо, наприкінці лютого Сущенка в московському СІЗО відвідали дружина й дочка.

2 березня на 79-му році життя помер Володимир Сущенко - батько незаконно ув’язненого у Москві українського журналіста Романа Сущенка.

Також стало відомо,Сущенко вже ознайомився з матеріалами своєї справи.

24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві затримала Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю». Кримінальну справу стосовно журналіста порушили за статтею «шпигунство».

Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: