У Росії суд заарештував главу району після того, як той поскаржився Путіну на ФСБ

У Росії суд заарештував главу району після того, як той поскаржився Путіну на ФСБ
Глава Серпуховського району Підмосков'я РФ Олександр Шестун

За версією Олександра Шестуна, арешт пов’язаний з його конфліктом з губернатором Московської області Андрієм Воробйовим

У Росії голову Серпуховського району Підмосков’я Олександра Шестуна звинуватили в перевищенні посадових повноважень і заарештували на два місяці. У квітні він записав відеозвернення до президента РФ, в якому заявляв про тиск з боку чиновників і співробітників ФСБ. Басманний районний суд міста Москви в четвер, 14 червня, постановив взяти під варту чиновника до 13 серпня. Йому пред’явили звинувачення за статтею про перевищення посадових повноважень. Про це пише Deutsche Welle.

За версією російського слідства, Шестун без погодження з районною адміністрацією виділив ТОВ «Центр» десять гектарів землі в оренду за пільговими розцінками для будівництва торгового центру. Компанія викупила ділянку у регіону за 600 тис. рублів, хоча, за оцінками слідства, його вартість перевищувала 60 млн рублів. На зазначеній території почалося зведення котеджного селища. Шестун звинувачується в тому, що операція була оформлена з його відома. Сам чиновник відкидає свою причетність і стверджує, що в той момент перебував у відпустці. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

За версією Олександра Шестуна, арешт пов’язаний з його конфліктом з губернатором Московської області Андрієм Воробйовим, головою одного з підрозділів Федеральної служби безпеки (ФСБ) Іваном Ткачовим та начальником управління адміністрації президента Росії з внутрішньої політики Андрієм Яриным.

У квітні Шестун у відкритому зверненні до президента РФ Путіна поскаржився, що підмосковні чиновники і співробітники ФСБ зажадали від нього піти у відставку і не виставляти свою кандидатуру на виборах глави Серпуховського району у вересні.

Крім того, за словами Шестуна, на нього чинили тиск через узгодження мітингу 14 квітня проти роботи полігону твердих побутових відходів «Лісова» під Серпуховом.

У середу, 13 червня, вдома у Шестуна пройшов обшук, до нього приїхали озброєні люди в масках. Адвокатів і медиків, викликаних з-за різкого підйому у нього тиску, просто не пустили. Ввечері 13 червня голову Серпуховського району Підмосков’я відвезли на допит в Слідчий комітет РФ.

Раніше Шестун записав відеозвернення до жителів району, в якому повідомив про тиск з боку адміністрації губернатора Московської області. За словами Шестуна, не погоджувати мітинг від нього вимагав керівник адміністрації губернатора Михайло Кузнєцов. На початку квітня в адміністрації Серпуховського району пройшли обшуки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: