У Росії затримали 47 українців у справі про міжнародний наркосиндикат

У Росії затримали 47 українців у справі про міжнародний наркосиндикат

У справі про міжнародний наркосиндикат, діяльність якого припинена в РФ, затримані 67 осіб, 47 з них - громадяни України. Про це повідомила РІА «Новости» офіційний представник МВС Росії Ірина Вовк.

«Затримано 67 учасників наркоугруповання, 47 з яких є громадянами України», - сказала Вовк.

За словами представника МВС РФ, яку цитує видання, вербувальні пункти синдикату розташовувалися в Києві, для вербування в українських ЗМІ масово розміщувались оголошення з пропозиціями про прийом на високооплачувану роботу в якості кур'єрів або експедиторів на території Росії.

«З кандидатами проводилася співбесіда з використанням поліграфа, вони проходили навчання на короткотермінових курсах, на яких їм пояснювалися правила ведення електронного листування, використання платіжних систем, перевезення та упаковки наркотиків, а також способи організації схованок», - додала представник МВС РФ.

Також відомо, що у грудні Департамент МВС України із запобігання злочинів щодо торгівлі людьми виявив масштабний канал вербування українських громадян для використання їх в якості наркокур'єрів у Російській Федерації.

Нагадаємо, на кордоні із Росією службовий пес знайшов наркотики у качці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: