У справі щодо втрати «Укрнафтою» 11,6 млрд грн сліди ведуть до структур Коломойського

У справі щодо втрати «Укрнафтою» 11,6 млрд грн сліди ведуть до структур Коломойського

Встановлено низку компаній, які привласнили 11,6 млрд гривень «Укрнафти»

Фіскальна служба розслідує справу про розкрадання та привласнення коштів «Укрнафти». Слідчими встановлено, що топ-менеджмент п'яти компаній - «Галнафта», «Гарант-УТН», «Техтрейд Груп», «ТД «Прикарпаттянафтотрейд» та «Котлас» – упродовж березня-жовтня 2015 року заволодів коштами «Укрнафти» на 11,6 млрд гривень. Про це стало відомо з ухвали Солом'янського суду Києва від 6 травня 2016 року.

Відповідно до судових документів, на період весна – осінь минулого року припала «пікова активність із виведення багатомільярдних коштів «Укрнафти» через штучно створену дебіторську заборгованість». Прямим наслідком цього, на думку фіскалів, є зменшення на 11,6 млрд гривень суми розподілу дивідендів. Саме це, начебто, призвело до збитковості підприємства.

Як з'ясував «Главком», компанії, які, на думку фіскалів, винні у збитковій діяльності «Укрнафти», мають стосунок до проблемних операцій «Приватбанку» у 2014 році на суму близько двох мільярдів доларів. Як писав «Главком», тоді найбільший у країні банк отримав рефінансування від НБУ, а згодом витратив приблизно мільярд доларів (пізніше «Наші гроші» уточнювали, що ця сума склала біля 2 млрд доларів) на кредитування завідомо невдалих угод. Гроші «осіли» на рахунках закордонних компаній, а схема видачі позик, що була використана банком, зробила малоймовірним їх повернення в Україну. При цьому три десятки маловідомих позичальників «Приватбанку», а також їх іноземні партнери, на рахунки яких згодом були перераховані мільярди, виявилися пов'язаними з бізнес-групою «Приват».

Більше читайте в матеріалі «Главкому» В «Укрнафти» вкрали понад 11 мільярдів. Сліди ведуть до структур Коломойського

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: