У справі Штепи вдев'яте відбулось відведення складу суду

У справі Штепи вдев'яте відбулось відведення складу суду
Неля Штепа під час засідання суду, вересень 2016 року
Фото: Радіо Свобода

У Жовтневому райсуді Харкова має розпочатися п'ятий розгляд справи щодо Штепи з самого початку

Колегія Жовтневого райсуду Харкова, що розглядає справу колишньої міської голови Слов'янська Нелі Штепи, задовольнила відвід, заявлений захисниками Штепи головуючому судді і запасним суддям. Таким чином, справу Штепи направлять на повторний розгляд.

Про це йдеться в ухвалі суду.

«Судова колегія визначила: заяву захисників Тананакіна, Марченко, Шадріна про відвід головуючого судді Чіжіченко і запасної судді Васильєвої задовольнити. Відвести головуючого суддю Чіжіченко і запасну суддю Васильєву від участі в розгляді кримінального провадження», — йдеться в ухвалі суду.

Згідно з документом, матеріали справи повинні бути передані до канцелярії суду для проведення повторного автоматичного розподілу. Ухвала оскарженню не підлягає.

За словами адвоката Штепи Олександра Тананакіна, це відведення вже дев'ятого складу суду.

Тепер у Жовтневому райсуді Харкова має розпочатися п'ятий розгляд справи щодо Штепи з самого початку.

Нагадаємо, 11 січня дві колегії суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про самовідвід у справі екс-мера Слов’янська.

Штепу затримали у липні 2014 року. 8 жовтня 2014-го їй оголосили остаточну підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

У прокуратурі зазначають, що екс-мерові Слов’янська Штепі загрожує довічне ув’язнення. Вона звинувачення прокуратури відкидає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: