У США наступного тижня можуть прийняти нові санкції проти РФ

У США наступного тижня можуть прийняти нові санкції проти РФ

Палата представників Конгресу США може наступного тижня прийняти законопроект про посилення тиску на Іран, в який включена поправка про посилення санкцій проти Росії

Законопроект, що передбачає введення нових антиросійських санкцій, може бути прийнятий Палатою представників Конгресу США на наступному тижні. Про це кремлівському агентству ТАСС повідомило у п'ятницю обізнане джерело в Конгресі.

«Я очікую, що ми приймемо законопроект з санкціями проти Росії наступного тижня. Чекайте вістей», - сказав співрозмовник агентства.

Йдеться про законопроект про посилення тиску на Іран, в який включена поправка про значне посилення і розширення режиму санкцій щодо Росії. В середині липня його ухвалив Сенат, однак на даний момент, як повідомило раніше агентство Bloomberg, обговорення документа зайшло в глухий кут у зв'язку з процедурними проблемами, причиною яких стали демократи.

Законопроект, зокрема, передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, введених в минулі роки на підставі виконавчих указів президента США Барака Обами у зв'язку з ситуацією на сході України і окупації Криму Росією. Запропонована поправка також торкнеться обмежень, які Обама застосував в кінці 2016 року відносно громадян РФ, підозрюваних Вашингтоном в кібератаці на американські політичні інститути. Якщо законопроект в результаті буде прийнятий Палатою представників і підписаний президентом, ці санкції можна буде скасувати тільки за допомогою прийняття іншого закону. Адміністрація США самостійно цього зробити не зможе.

Нагадаємо, 15 червня Сенат США ухвалив запровадження нових санкцій щодо Ірану та Росії. Законопроект також пропонує встановити обмеження на можливість президента Дональда Трампа скасовувати санкції без згоди Конгресу.

Цей крок не був погоджений з союзниками з Європейського Союзу.

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель та канцлер Австрії Крістіан Керн засудили таке рішення Сенату.

Ангела Меркель назвала нові санкції США проти Росії «дивним кроком»

У Білому домі заявили, що закон про посилення санкцій проти РФ був прийнятий із порушеннями.

Наприкінці червня Сенат США допрацював законопроект про санкції проти Росії, що дозволить розпочати його розгляд у Палаті представників.

Перед цим, видання The Washington Post написало, що Білий дім намагається домовитися з Палатою представників про послаблення санкцій проти Росії, які були запропоновані Сенатом США. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: