У Німеччині та Австрії засудили рішення Сенату США розширити санкції проти РФ

У Німеччині та Австрії засудили рішення Сенату США розширити санкції проти РФ
Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель та канцлер Австрії Крістіан Керн

Політики закидають США переслідування власних економічних інтересів шляхом розширення санкцій

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель та канцлер Австрії Крістіан Керн засудили нові санкції, ухвалені проти Росії верхньою палатою Конгресу США - Сенатом.

В оприлюдненій у четвер, 15 червня, спільній заяві політики закидають США переслідування власних економічних інтересів шляхом розширення санкцій та жалкують, що такий крок не був узгоджений з Євросоюзом.

Спільні дії ЄС та США щодо врегулювання конфлікту в Україні - в інтересах обох сторін, переконані Ґабріель та Керн. Натомість ухвалений Сенатом законопроект щодо санкцій має на меті, власне, витіснення російських поставок газу з європейського ринку та заміну їх постачанням зрідженого газу зі США.

«Ми не можемо прийняти погрози екстратериторіальними санкціями, які суперечать міжнародному праву, європейським компаніям, що долучилися до розбудови енергозабезпечення Європи», - йдеться в заяві Ґабріеля та Керна, цитує агентство Reuters.

Політики наголосили, що енергозабезпечення Європи - справа Європи, а не Сполучених Штатів: «Хто і як постачатиме нам енергоносії - вирішуватимемо ми відповідно до норм відкритості та ринкової конкуренції».

Нагадаємо, Сенат США майже одностайно підтримав розширення санкцій щодо Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: