У США оприлюднили нові документи про стеження за Йованович

У США оприлюднили нові документи про стеження за Йованович
Нові документи від підтверджують, що за Йованович стежили

Нові матеріали свідчать про причетність Нуньєса, головного республіканця в Комітеті з розвідки до цькування Йованович

Палата представників оприлюднила нові документи від бізнесмена Льва Парнаса - партнера адвоката президента США Руді Джуліані, які підтверджують інформацію про стеження за колишнім послом США в Україні Марі Йованович.

Про це повідомляє CNN.

Серед оприлюднених документів є скріншоти текстових повідомлень із зображенням кандидата в конгресмени від республіканців у Коннектикуті Роберта Хайда. Його повідомлення з телефона, очевидно, стосуються стеження за Йованович. Схоже, Хайд поділився скріншотами з Парнасом, і таким чином вони опинилися в його телефоні, який він передав у Палату представників.

Знімок з екрана, надісланий Хайду з телефона з бельгійським номером, містить офіційну фотографію Йованович. Невідома особа з бельгійським номером пише: «Мої контакти (ідеться про осіб, - ред.) перевіряють. Повідомлю вам адресу наступного тижня».

Хайд відповів: «Класно».

В іншій серії текстових повідомлень бельгійський номер пише Хайдові: «Нічого не змінилося, вона все ще не на місці, вони сьогодні перевіряють знову. Це підтверджує людина, що маємо всередині».

Нові документи також показують зв'язок між Парнасом та помічником Нуньєса Дереком Харві. З них видно, що Парнас та Харві влаштовують інтерв'ю з українськими офіційними особами та зустрічі в готелі Trump International у Вашингтоні, у тому числі з Джуліані.

Нові матеріали свідчать про причетність Нуньєса, головного республіканця в Комітеті з розвідки Палати представників, до діяльності Джуліані та його спільників щодо цькування Йованович і пошуку компромату на політичних суперників Трампа.

Відзначимо, Йованович з 2 серпня 2016 року по 20 травня 2019 року була послом США в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: