У США оприлюднять імена політиків, які лобіювали інтереси Партії регіонів

У США оприлюднять імена політиків, які лобіювали інтереси Партії регіонів
Спецпрокурор Роберт Мюллер має оприлюднити список до 15 червня

Серед осіб, імена яких Мюллер має повідомити, є провідні європейські колишні політики, які брали участь у кампанії впливу

Федеральна суддя США Емі Берман Джексон наказала спеціальному прокурору Роберту Мюллеру до п'ятниці, 15 червня, назвати усіх осіб та організації, які на думку слідства були задіяні у лобістській кампанії Пола Манафорта на користь Партії регіонів та тодішньої влади України.

Про це повідомляє видання Politico.

Серед осіб, імена яких Мюллер має повідомити захисту Манафорта, є провідні європейські колишні політики, які брали участь у кампанії впливу. Водночас видання уточнює, що Джексон не наказала команді прокурора оприлюднювати осіб та компанії, які в обвинувальному висновку та інших поданнях суду зазначені під псевдонімами, вони мають надати цю інформацію лише адвокатам Манафорта.

Суддя заявила, що цей список дасть змогу захисту підготуватися до суду, призначеного на 17 вересня.

Видання назвало рішення судді Джексон перемогою команди захисників Манафорта, водночас зазначивши, що воно навряд чи матиме велике значення, оскільки багато з цих імен добре відомі захисту і про них раніше вже повідомлялося в ЗМІ.

Серед таких осіб - наприклад, колишній прем'єр-міністр Італії Романо Проді та колишній канцлер Австрії Альфред Гусенбауер, які визнали участь у лобістській роботі для партії екс-президента України Віктора Януковича, проте заявили, що Манафорт не платив їм.

Як відомо, Манафорту 15 червня можуть оголосити нові звинувачення.

У червні стало відомо, що Манафорт намагався вплинути на свідків у його справі.

До слова, громадянин України і Росії Костянтин Килимник став відповідачем у справі, яку розслідує спецпрокурор Робет Мюллер проти екс-голови виборчого штабу Трампа та колишнього політтехнолога Януковича Пола Манафорта. Справа стосується зв'язків Манафорта з Росією, зокрема її Головним розвідувальним управлінням.

Нещодавно суд відмовився зняти з Манафорта звинувачення в дачі неправдивих свідчень.

Читайте також переклад статті The New York Times: Україна заморозила справу, де фігурує Манафорт, аби не дратувати Трампа

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: