У США почали модернізацію виборчих дільниць через втручання у минулі вибори

У США почали модернізацію виборчих дільниць через втручання у минулі вибори

Модернізація торкнулася бази даних виборців та апаратів для голосування

США модернізують виборчі дільниці через ймовірне втручання Росії в торішні президентські вибори. Про це пише The New York Times.

Модернізація торкнулася бази даних виборців та апаратів для голосування. Їх намагається убезпечити все більше число штатів. А подекуди виборчі комісії навіть наймають експертів з кібербезпеки. Заходи приймають як демократи, так і республіканці. Зміни видання називає наймасштабнішою перебудовою виборчої інфраструктури з часів виборів президента США у 2000 році. Тоді після спірної ситуації на виборах глави держави вперше ввели електронні системи для голосування.

Мета нової реформи - не допустити втручання на проміжних виборах до Конгресу в листопаді наступного року і звичайно президентські ще через пару років. Влада також хоче дізнаватися про спроби зірвати явку і цьому запобігати, а також не давати впливати на результати виборів за допомогою неправдивих повідомлень в соцмережах.

Нагадаємо, США підозрюють хакерів, пов'язаних з Росією, у втручанні в президентські вибори, на яких переміг Дональд Трамп. Йде масштабне розслідування. Крім того Росію звинувачують в спробі маніпулювати через соцмережі громадською думкою. Москва все заперечує.

Twitter передав в комітет Сенату США з розвідки дані більше двохсот акаунтів, пов'язаних з ймовірним втручанням Росії у вибори. А Facebook заявив про проплаченою Москвою політичній рекламі, яка залучила більше 10 мільйонів користувачів. У компанії говорять, що реклама була націлена на ключові для Трампа штати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: