У Варшаві націоналісти закликали «пам’ятати про Львів та Вільнюс»

У Варшаві націоналісти закликали «пам’ятати про Львів та Вільнюс»
Марш націоналістів у Польщі
Фото: @polskathetimes

Учасники маршу вийшли з банером, де написано: «Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс»

У польській столиці Варшаві на марш націоналістів вийшли люди із банером, на якому написано «Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс». Про це повідомляє PAP.

За інформацією, учасники маршу вийшли з банерами, де написано: «Ми хочемо Бога», «Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс», а також зі зображенням Ісуса та написом «Царюй нам, Христос!».

Окрім того, націоналісти вийшли з прапорами з емблемою національних збройних сил та написом «Смерть ворогам Батьківщини».

Зазначається, що серед учасників є також молоді люди в балаклавах, які почали стріляли петардами та феєрверками.

Нагадаємо, Польща сьогодні святкує свій день незалежності. У Варшаві націоналісти пройшлися маршем

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітетупрезидентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Глава польської дипломатії зауважив, що «кісткою незгоди» у двосторонніх відносинах є історія, «до певної міри» освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна – костелів та парафіяльних будинків.

Ващиковський підкреслив, що після візиту до Львова він хоче зустрітися з президентом РП Анджеєм Дудою, але «не має для президента оптимістичних новин».

Глава польської дипломатії зазначив, що рішення про те, чи їхати в Україну в середині грудня, Дуда має прийняти самостійно, «але ситуація є досить складною».

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: