Яценюк: Антиукраїнська політика окремих радикальних сил в Європі – неприпустима

Яценюк: Антиукраїнська політика окремих радикальних сил в Європі – неприпустима

Яценюк звернувся до влади в Польщі, Угорщині, Румунії з проханням не політизувати національні травми

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявив про неприпустимість антиукраїнської політики окремих радикальних сил в Європі.

«Не можна використовувати національні травми, травми на серці кожної нашої нації в своїх вузькопартійних політичних інтересах. Неприпустимою є антиукраїнська політика окремих радикальних сил в Європі», - цитує прес-служба партії слова політика, сказані ним у неділю у Києві.

Яценюк нагадав, який складний процес історичного примирення пройшли Україна та Польща: «Скільки було покладено зусиль між нашими народами, скільки було зроблено президентами і урядами».

Він звернувся до сусідів України з Європейського Союзу - Польщі, Угорщини, Румунії: «Неприпустимою є політика ізоляціоналізму, радикального націоналізму і неприпустимою є антиукраїнська політика окремих радикальних сил в Європі».

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами. Польська сторона погодилася на цю пропозицію.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд проти голови Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу.

Завідувач відділу «Інститут дослідів Волині» Рівненського краєзнавчого музею, історик Ігор Марчук вважає, що зведення на Рівненщині пам’ятника польським солдатам, які «нищили наших мирних жителів під час Другої світової», свідчить про слабкість України.

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: