У Вашингтоні розпочалися Українські дні в Конгресі США

У Вашингтоні розпочалися Українські дні в Конгресі США
Українська делегація біля монумента пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років
Фото: Укрінформ

Українська громада в США «спонукає американських чиновників частіше приїжджати до Києва»

Дні України в Конгресі США, спрямовані на просування українського порядку денного серед американських структур законодавчої та виконавчої влади, а також в експертному товаристві, розпочались у вівторок у Вашингтоні.

Упродовж двох днів проходитиме низка зустрічей, виступів, конференцій та інших заходів, повідомляє «Укрінформ».

«Мета Українських днів полягає в тому, щоб зібрати нашу громаду по різних регіонах і містах, провести їх зустрічі з конгресменами й сенаторами, щоб подальша підтримка України в Конгресі залишалася такою самою потужною, якою вона є зараз», - розповів у коментарі агентству президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей.

У цьому зв'язку він наголосив на важливості того, «щоби підтримка в Конгресі й надалі була двопартійною» і дозволила би зберегти вплив на адміністрацію президента Трампа в цьому питанні. 

«Головне також, щоби питання Криму не було забуте. Крім того, ми говоримо про подальшу допомогу зброєю для України, це дуже важливо, а також про фінансову підтримку військових тренувань та іншої допомоги для українського війська», - підкреслив Футей. 

Він зазначив, що українська громада в США «спонукає американських чиновників частіше приїжджати до Києва».

З метою участі у заходах Українських днів у Конгресі США до американської столиці прибула делегація Верховної Ради України, до складу якої входять представники різних політичних сил.

Українські дні в Конгресі США традиційно проходять в американській столиці кілька разів на рік. Активну учать у підготовці та проведенні заходів беруть Український конгресовий комітет Америки й Посольство України в США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: