У Вашингтоні виявили нелегальні шпигунські пристрої

У Вашингтоні виявили нелегальні шпигунські пристрої

Це перший випадок, коли американський уряд визнав факт використання шпигунської апаратури у Вашингтоні

Американська влада вперше визнала, що у Вашингтоні і його околицях працюють шпигунські пристрої, які можуть несанкціоновано прослуховувати мобільні телефони, а також перехоплювати розмови і повідомлення.

Міністерство національної безпеки (МНБ) виявило аномальну активність, яка властива нелегальним перехоплювачам сигналів мобільного зв'язку, які називаються stingrays (у дослівному перекладі з англійської - скати), пише ВВС.

Ними, як правило, користуються іноземні шпигуни та злочинці, але МНБ невідомо, хто міг користуватися ними цього разу. У міністерстві зазначили, що подібні пристрої являють зростаючу загрозу. Stingrays - назва бренду апаратури, здатної визначати унікальний міжнародний ідентифікатор абонента мобільного зв'язку. За розміром пристрій - не більше портфеля. Він посилає сигнал, маскуючись під вишку мобільного зв'язку, і тим самим обманює мобільний телефон, який в результаті розкриває своє місце розташування і ідентифікаційну інформацію.

Пристрій стежить не тільки за телефоном людини, але також збирає інформацію про всі телефони, які знаходяться в радіусі дії перехоплювача. Судячи з усього, це перший випадок, коли американський уряд визнав факт використання шпигунської апаратури у Вашингтоні.

Про ситуацію стало відомо після того, як американський сенатор Рон Уайден відправив у МНБ звернення про надання інформації щодо несанкціонованого використання подібних пристроїв. Відповідь міністерства Уайден передав агентству AP. У листі високопоставлений представник МНБ визнає, що в районі столиці країни була відзначена аномальна активність, яка за своїми характеристиками нагадує роботу перехоплювачів IMSI. Також там говориться, що аналогічна активність спостерігалася і за межами Вашингтона, але у МНБ немає інформації про те, які пристрої стали причиною цієї активності.

Нагадаємо, на початку квітня американський розвідник часів холодної війни Ірвінг Айзексон, який шпигував за радянськими громадянами і радянськими військами в НДР, помер у віці 102 років

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: