У вересні цього року українські військові з інвалідністю вперше виступлять на Іграх нескорених у Канаді

У вересні цього року українські військові з інвалідністю вперше виступлять на Іграх нескорених у Канаді
Українські військові з інвалідністю вперше виступлять на Іграх нескорених у Канаді

Шевченко зазначив, що є дуже якісна співпраця між українськими і канадськими військовими

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді Андрій Шевченко повідомив, що у вересні цього року українські військові з інвалідністю вперше виступлять на Іграх нескорених у Канаді.

Про це Шевченко сказав в інтерв’ю «Главкому».

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді зазначив, що є дуже якісна співпраця між українськими і канадськими військовими.

«У нас із візитом у квітні був міністр оборони Полторак, у грудні приїжджав міністр МВС Аваков, і ще 13 членів уряду відвідали країну за останній рік. Ми загалом зараз переживаємо продуктивний період співпраці між нашими країнами. Є дуже якісна співпраця між українськими і канадськими військовими. В Україні працює канадська військова тренувальна місія UNIFIER. Близько 150 канадців працюють на Яворівському полігоні і ще 50 - на Кам'янець-Подільському, вони займаються підготовкою українських саперів», - розповів Шевченко.

Він підкреслив, що канадці передають свої знання і найкращі технології українським солдатам і офіцерам.

«Це стосується різних сфер - це і безпосередньо бойові дії, і фронтова медицина. І це ще і «вулиця з двостороннім рухом». Коли я був разом з канадським прем'єр-міністром Трюдо на Яворівському полігоні, на власні вуха чув, як канадські офіцери розповідали йому про ті уроки, що вони беруть від українських колег. По-друге, ми нещодавно підписали з Канадою нашу спільну оборонну угоду, Домовленість про співробітництво у сфері оборони. Є домовленість про те, яким чином наші військові будуть надалі співпрацювати», - уточнив посол.

За його словами, є можливість залучити канадців до штабної роботи, де канадські офіцери разом з українськими військовими можуть працюватимуть над певними рішеннями, проводити спільний аналіз помилок.

«Така співпраця робитиме нас з кожним днем набагато сильнішими. На перших порах, одразу після початку російської агресії, було дуже швидке і десь емоційне рішення канадського уряду нам допомогти. Канада була фактично першою країною, що направила військову форму і черевики для наших військових. Зараз наше партнерство більш зріле. Ми знаємо, в чому ми вже можемо один одного доповнювати, чого ми один одного можемо навчити. І на емоційному рівні мені здається, що у нас з'являється певне братерство по зброї», - вважає Шевченко.

Він повідомив, що у вересні цього року українська збірна вперше приїде до Канади на Ігри нескорених.

«Це унікальне спортивне змагання, де беруть участь військові з інвалідністю. Вони показують дивовижні приклади духу. І це теж, думаю, зміцнить стосунки між нашими військовими.
Також ми шукаємо способи, як Україна може отримати зброю, щоб захищати себе належним чином. Ми кажемо канадцям, що нам ця зброя потрібна так само, як і в перші місяці агресії, коли ми вперше звернулися по цю допомогу. Я вірю, що ми знайдемо способи озброїти українську армію тією зброєю, яка нам потрібна», - резюмував посол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: