У Верховній Раді назвали затриманого редактора Гужву «кремлівською консервою»

У Верховній Раді назвали затриманого редактора Гужву «кремлівською консервою»
Ігор Гужва

Під час години уряду у парламенті одне із запитань поставлених депутатами стосувалось подій у редакції видання «Страна.ua»

Лідер фракції «Народного фронту» Максим Бурбак назвав затриманого редактора сайту «Страна.ua» Ігоря Гужву «кремлівською консервою, яку сьогодні вночі відкрили». Він також попросив керівника Національної поліції Сергія Князєва прозвітувати про хід  цієї справи.

За словами Князєва, заява на Гужву, який начебто вимагав хабар за непублікацію компроментуючих матеріалів щодо депутата Лінька надійшла майже три місяці тому.

«31 березня депутат Лінько звернувся із заявою», - уточнив Князєв.

Князєв наголосив, що Гужву хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (КПК) (Затримання уповноваженою посадовою особою прим.) та планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання.

Як повідомляв «Главком», раніше, співробітники Нацполіції прийшли з обшуками до редакції інтернет-видання «Страна.ua».

Після цього генпрокурор Юрій Луценко заявив, що поліція затримала головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву за хабарництво.

За інформацією генпрокурора, головний редактор вимагав $10 тис. за нерозміщення на сайті компромату на чинного політика.

Головний редактор видання «Страна.ua» Ігор Гужва визнав, що йому пропонували $20 тис.

Він заявив, що кримінальну справу проти видання сфальсифіковано. За його словами, це сталося після критичної публікації про нардепа з фракції «Радикальної партії» Дмитра Лінька.

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько стверджує, що редакція видання «Страна.ua» вимагала від нього грошей за нерозміщення компрометуючих матеріалів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: