У Вірменії вимагають вислати з Ґюмрі скандальну військову базу РФ

У Вірменії вимагають вислати з Ґюмрі скандальну військову базу РФ
Учасники акції тримали в руках плакат «Російська армія, геть з країни»

Двом мітингувальникам дозволили підійти до поштової скриньки та кинути в неї лист, адресований послу Росії у Вірменії Сергію Копиркіну

У столиці Вірменії Єревані влаштували акцію під посольством Росії з вимогою вивести російську військову базу з вірменського міста Ґюмрі.

Близько 20 активістів під російським посольством 25 грудня вимагали вивести 102-гу російську військову базу, яка дислокується в Ґюмрі, через убивство місцевої мешканки Джульєтти Гукасян. 57-річна жінка померла в лікарні після побиття, у вбивстві підозрюють військового з 102-ї військової бази Росії.

Учасники акції тримали в руках плакат «Російська армія, геть з країни», переконуючи, що російська військова база є «загрозою для безпеки громадян Вірменії».

Наблизитися до будівлі самого посольства мітингувальникам не дозволила поліція. До учасників з посольства ніхто не вийшов.

Двом мітингувальникам дозволили підійти до поштової скриньки та кинути в неї лист, адресований послу Росії у Вірменії Сергію Копиркіну.

«Російська військова база через неконтрольовану та злочинну поведінку своїх військових останніми роками перетворилася з гаранта безпеки у Вірменії на загрожувальний, терористичний фактор для мирного населення», — ідеться у листі.

Автори листа вимагали забезпечити максимально прозоре розслідування вбивства Гукасян і повний громадський контроль над розслідуванням.

11 грудня у Вірменії затримали військового з російської військової бази у місті Ґюмрі, якого підозрюють у вбивстві 57-річної місцевої мешканки.

Нагадаємо, в середині січня 2015 року в Ґюмрі молодший сержант російської армії Валерій Пермяков, який втік з частини з автоматом, уночі увірвався в будинок до місцевих жителів і розстріляв сім'ю з шести людей. На місці події загинули глава сім'ї Сергій Аветисян, його дружина, мати і дві дочки. Ще одна жертва зловмисника - шестимісячна дитина - пізніше померла в лікарні.

Після розголосу того, що сталося, на вулиці Ґюмрі вийшли тисячі людей, які вимагали правосуддя.

Пермяков був затриманий. Він зізнався в злочині. Його було засуджено до довічного ув’язнення.

Російська військова база дислокується в Вірменії згідно з міждержавною угодою між Москвою і Єреваном, укладеною в 1995 році. У 2010 році в документ були внесені зміни, відповідно до яких термін перебування з'єднання з початкових 25 років продовжено до 49 років, тобто до 2044 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: