У Запоріжжі перша парафія приєдналася до Православної церкви України

У Запоріжжі перша парафія приєдналася до Православної церкви України

У 2018 роцi частина церковної громади вийшла з УПЦ МП

Православна громада запорізького храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії офіційно увійшла до Православної церкви України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила активістка Олена Гулая.

«У 2018 році громада вийшла з УПЦ МП. Тепер ми -офiцiйно в ПЦУ -щойно повiдомив о.Iгор Савва, який повертається з Києва до Запорiжжя та розповiсть деталi особисто«, - написала вона.

Активістка нагадала, що у 2018 роцi частина церковної громади вийшла з УМЦ МП.

«Ми назвали це icход, а священик о.Iгор Савва був заборонений у служIннi Митрополитом Лукою (Коваленком), керуючим ЗапорIзькою епархіею УПЦ МП. Понад 20 рокIв панотець Iгор служив у храмi свв.мцц. Вiри, Надii, Любовi та матерi їх Софii при 9-й лікарнi м.Запорiжжя та вiдомий своею чесною вiдкритою позицією щодо дотримання християнських цiнностей, захисту Украiiни, наближення форми Богослужiння до його розумiння громадянами«, - нагадала Гулая.

Станом на 18 січня до Православної церкви України перейшло 78 парафіяльних храмів УПЦ МП.

Як раніше повідомлялось, 12 березня 2018 року священника тоді Московського патріархату Ігоря Савву лишили парафії при 9-й міській лікарні м. Запоріжжя через проукраїнську позицію. 

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подиситися тут.

Інтронізація предстоятеля ПЦУ Епіфанія відбується у неділю, 3 лютого 2019 року, під час Божественної літургії у Соборі Святої Софії Київської. Інтронізація – це урочисте богослужіння, під час якого здійснюється зведення новообраного патріарха на патріаршу кафедру.

Дивіться також: 
Як Порошенко з Епіфанієм до Вінниці Томос привезли (фоторепортаж)


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: