Угорський міністр хоче обговорити з Гриневич український закон про освіту

Угорський міністр хоче обговорити з Гриневич український закон про освіту
Міністр освіти й науки України Лілія Гриневич
Фото: Главком

На думку угорського міністра, зустріч дасть можливість «обговорити деякі побоювання, що виникають в угорської влади щодо нового українського закону»

Керівник міністерства людських ресурсів Угорщини Золтан Балог попросив про особисту зустріч із міністром освіти й науки України Лілією Гриневич через новий український закон про освіту.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

В офіційному листі до глави Міносвіти України Балог зазначає, що закон про освіту та особливо його мовна стаття щодо освіти меншин викликала занепокоєння кількох урядів сусідніх країн, включно угорського.

На думку Балога, зустріч дасть можливість «обговорити деякі побоювання, що виникають в угорської влади щодо нового українського закону», а отримавши інформацію української сторони, міністр сподівається ознайомитися з тим, якими є справжні причини і цілі ухвалення нового закону про освіту в Україні. 

В понеділок, 25 вересня, Балог візьме участь у відкритті навчального року в Інституті імені Ференца Ракоці ІІ у м.Берегове на Закарпатті, куди також запросили і міністра освіти України Лілію Гриневич. 

Також на Закарпатті з робочим візитом планує побувати спікер Національних зборів Угорщини Ласло Кевер.

Нагадаємо, Угорщина через український закон про освіту хоче розслідування від ООН.

Через протести ряду країн, передусім Угорщини, Україна направила статтю 7 закону про освіту на експертизу до Ради Європи.

Закарпатська облрада звернулася до президента щодо скандального закону про освіту.

15 вересня в розпорядженні «Главкому» опинився повний текст звернення депутатів Закарпатської обласної ради до президента України, в якому вони вказують на порушення прийнятим на початку вересня законом «Про освіту» конституційних прав національних меншин, зокрема, на навчання рідною мовою.

Після узгодження текст документу був дещо змінений і скорочений.

19 веренся голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав прийнятий раніше парламентом закон «Про освіту».

Читайте також статтю: Новий закон «Про освіту». Депутати шоковані тим, за що проголосували

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: