Україна четверта в Європі у рейтингу смертності через неправильне харчування

Україна четверта в Європі у рейтингу смертності через неправильне харчування

Медики попереджають, що недоліки харчування можуть призводити до серйозних серцево-судинних проблем

В Україні 349 людей зі 100 тисяч помирають через неправильне харчування. За підрахунками Німецького університету імені Фрідріха Шиллера, Україна за цим показником на четвертому місці серед країн Європи.

Про це йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1».

На думку вчених, проблема в тому, що українці вживають замало овочів, горіхів та цільного зерна, натомість забагато солі. 

«Українці - чемпіони за вживанням хлібобулочних виробів. Крім того, що ми отримуємо багато простих вуглеводів, дуже часто хлібобулочні вироби містять і шкідливі жири. Мало вживають овочів, мало вживають фруктів», - говорить дієтолог Наталія Самойленко.

Медики попереджають, що такі здавалося б невеликі недоліки харчування можуть призводити до  серйозних серцево-судинних проблем - від підвищеного тиску до різних видів інфарктів.

Україна є лідером у світі по серцево-судинним захворюванням, статистично 68-69 відсотків в структурі смертності. Один з критеріїв, чому так відбувається, це ставлення до харчування.

«Для того щоб уникнути цих хвороб слід щонайменше переосмислити свій раціон», - зазначив експерт МОЗ з кардіохірургії Костянтин Руденко.

Дієтологи радять продукти білої муки замінити цілозерновими продуктами - це може бути гречка, пшоно, рис. Це можуть бути сорти хліба, які багаті клітковиною. Крім того, замість сосисок краще брати м'ясо та споживати більше овочів. Взимку є такі варіанти, як квашена капуста, гарбуз, морква буряк, топінамбур, селера.

Також для здоров’я важливо дотримуватися режиму харчування. Намагатися їсти у той самий час щодня та обов’язково повноцінно снідати і не переїдати на ніч.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: