Україна направила генералам РФ підозри через напад на моряків

Україна направила генералам РФ підозри через напад на моряків
25 листопада в районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення двох українських військових катерів і одного буксира

Раніше ГПУ повідомила про підозру військовим РФ, які захопили українських моряків

Україна направила підозри восьми офіцерам та генералам збройних сил Російської Федерації стосовно розв’язання та ведення агресивної війни за фактом нападу на українських моряків у Керченській протоці. Про це заявив заступник Генерального прокурора – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю, оприлюдненому на одному з YouTube-каналів, пише УНН.

«Ми розслідуємо інцидент, який стався в Азовському морі. Ми оголосили 8 офіцерам і генералам збройних сил Російської Федерації і направили і в Москву, і Крим підозри. Ми робимо свою роботу, яка підтверджує подію, яка стала причиною і наслідком», - розповів Матіос.

Раніше ГПУ повідомила про підозру військовим РФ, які захопили українських моряків.

Як відомо, Росія відмовляється вважати захоплених українських моряків військовополоненими.

Натомість  Уповноважений президента з гуманітарних питань Мінського процесу Ірина Геращенко заявила, що Україна ніколи не визнає російських судилищ над полоненими моряками.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українські консули зустрілися із пораненими українськими моряками.

Раніше адвокат Євгенія Закревська розповіла про стан здоров’я поранених українських моряків.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО «Матросская тишина» трьох поранених українських моряків: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку.

Як заявив президент України Петро Порошенко, Росія протистоїть всьому світу, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: