Україна не переглядатиме «чорного списку» російських артистів

Україна не переглядатиме «чорного списку» російських артистів
В’ячеслав Кириленко

Зараз в так званому «чорному списку» – 150 осіб, які у своїх публічних виступах підтримували анексію Криму

Українська сторона готова розглядати звернення російських митців, що потрапили до «чорного списку» і бажають за встановленою українським законом процедурою потрапити на територію Криму.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко в ефірі телеканалу «112».

«Із задоволенням розглянемо. Оскільки це означає, що в РФ є публічні особи, які переглядають свій підхід до політики Путіна, яка полягає в порушенні державного суверенітету і територіальної цілісності України, включно з анексією Криму. Але, на жаль, поки що жодних таких випадків немає. І я прогнозую, що не буде», – сказав Кириленко. 

Водночас він підкреслив, що це не стосується виступів на окупованій території Донбасу. 

«В Донецьку частина з них виступає і потрапляє у список, тому що вони по суті підтримують терористичні режими «ДНР», «ЛНР». Це не є окрема територія, це територія, яка перебуває під українською юрисдикцією. Щодо Криму є окремий закон, і кожен може перетинати кордон з нашої території, виконавши відповідні процедури. Донбас – також територія, що під нашим суверенітетом, але тимчасово окупована. Таким чином, тільки у випадку взаємодії з українською владою такі виступи можливі, але я думаю, що така ситуація лише теоретична», – зазначив віце-прем’єр.  

Він також ще раз наголосив, що уряд не буде переглядати і скорочувати так званий «чорний список» російських артистів, з проханням про що звернулася частина учасників телеринку. 

«Якщо вони їдуть на територію анексованого Криму, то вони порушують законодавство України і міжнародні рішення, які стосуються невизнання анексії Криму. Вони гастролюють у Криму, прибуваючи туди з території РФ в порушення чинного українського законодавства. І тому потрапляють до цього так званого «чорного списку», а точніше – переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці. Причому більшість із них роблять це неодноразово і тільки потім потрапляють до цього переліку, бо процедура занесення достатньо складна і громіздка. І переглядати сенсу немає, що ніхто з них не зробив жодних зворотніх заяв», – сказав Кириленко. 

Як зазначалося, зараз в так званому «чорному списку» – 150 осіб, які у своїх публічних виступах підтримували анексію Криму та не визнавали суверенітет України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: