Україна побила 4-річний рекорд з видобутку газу за добу

Україна побила 4-річний рекорд з видобутку газу за добу
Зростання середньодобового видобутку до 59 млн куб. м в середині листопада зумовлено, у першу чергу, підвищенням показників державної компанії «Укргазвидобування»

Середньодобовий показник видобутку газу у жовтні становив 58,5 млн куб. м/добу, у вересня - 57,7 млн куб. м/добу

Добовий видобуток природного газу в Україні вперше за останні чотири роки досяг показника 59 млн куб. м/добу., що є найвищим значенням за останні щонайменше чотири роки, з моменту втрати контролю над добувними активами у Криму через анексію півострова Росією. Про це свідчать дані оператора ГТС - компанії «Укртрансгаз», пише enkorr.

За підсумками жовтня середньодобовий показник видобутку газу становив 58,5 млн куб. м/добу, вересня - 57,7 млн куб. м/добу. Зростання середньодобового видобутку до 59 млн куб. м в середині листопада зумовлено, у першу чергу, підвищенням показників державної компанії «Укргазвидобування». На неї припадає близько 74% видобутку газу в країні, 20% - на приватні компанії і 4% на нафтову компанію Укрнафта.

За даними «Укртрансгазу», з початку року (321 добу) в Україні видобуто 18,3 млрд куб. м газу (в середньому 56,99 млн куб. м/добу).

Якщо до кінця 2018 р. середньодобовий видобуток збережеться на поточному рівні 59 млн куб. м/добу, за підсумками 2018 року видобуток складе 20,9 млрд куб. м.

Нагадаємо, що в 2017 році Україна збільшила видобуток газу на 4% (+804,3 млн куб. м) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 20,8 млрд куб. м. Видобуток нафти впав на 4,2% (-91,4%) - до 2,1 млн тонн.

Як повідомлялося, Порошенко наказав зірвати пломби і дати газ Смілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: