Україна почне експортувати яблука в Індію

Україна почне експортувати яблука в Індію

«Індія спроможна повністю замінити російський ринок збуту, який був основним для українських яблук до 2014 року», - зазначив голова Асоціації «Укрсадпром»

Фітосанітарними органами Республіки Індія було прийнято рішення про відкриття власного ринку для яблук з України.

Про це 4 жовтня повідомляється на сайті Асоціації «Укрсадпром».

«Відкриття ринку Індії для українських яблук є подією номер один не тільки для садівників, а й для України в цілому. Індія спроможна повністю замінити російський ринок збуту, який був основним для українських яблук до 2014 року, а також призведе до необхідності покращити технології вирощування і зберігання, що не вимагалось для російського ринку, оскільки термін транспортування до Індії складає близько одного місяця», - зазначив голова Асоціації Дмитро Крошка.

Він додав, що також це призведе до розвитку морської логістики фруктів при експорті з України і дозволить суттєво збільшити товарообіг між Україною та Індією, враховуючи обсяг і істотно більшу вартість українських яблук, порівняно із, наприклад, зерновими культурами, які експортуються до Індії.

Зазначається, що українські яблука урожаю 2018 року вже можуть бути поставлені до Індії за умови дотримання встановлених фітосанітарних умов.

«Індійською стороною визначені особливі умови поставки українських яблук, з метою забезпечення належного фітосанітарного контролю, до яких відносяться особливі температурні умови постачання, зокрема витримка яблук до моменту відвантаження з України при температурі 0 градусів впродовж 13 днів, що має бути зазначено у фітосанітарному сертифікаті», - повідомили в Асоціації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: