Україна подала позов на Росію до Міжнародного кримінального суду за незаконний призов кримчан у військо окупанта

Україна подала позов на Росію до Міжнародного кримінального суду за незаконний призов кримчан у військо окупанта

Відповідно до норм міжнародного права призов на службу до збройних сил держави-окупанта - забороний

Російська федерація не дотримується норм міжнародного права, відповідно до яких призов на службу до збройних сил держави-окупанта є забороний. Про це заявила прокурор прокуратури Автономної Республіки Крим Єлизавета Дзігора, передає "Інтерфакс Україна".

«РФ цієї заборони не дотримується, призов відбувається. Таким чином, очевидним є факт скоєння воєнного злочину... Інформаційне повідомлення до Міжнародного кримінального суду, що направила прокуратура АРК... містить у собі низку фактів цього злочину, які підтверджуються доказами», - повідомила прокурор.

Вона сказала, що докази оформлено належним чином і систематизовано, їх доповнюватимуть.

«Метою подання такого інформаційного повідомлення до МКС є розслідування, яке розпочне офіс прокурора МКС в Україні», - зазначила Дзігора.

Наразі зібрано 165 нормативно-правових актів, що підтверджують факт призову на окупованій території. Це накази російського президента про початок проведення призовної кампанії, закони, які дозволяють проводити цей призов на окупованій території, і навіть звіти місцевих адміністрацій, наприклад, щодо розподілу коштів на проведення кампанії в конкретному районі Криму.

Реєстрація в українських військкоматах дасть можливість жителям окупованого півострова Крим призовного віку уникнути служби у ЗС РФ. Такий призовник звільняється і від проходження строкової служби в Україні згідно із законом про тимчасово окуповані території.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: