Україна повинна постачати електроенергію в український Крим, - Чубаров

Україна повинна постачати електроенергію в український Крим, - Чубаров

Голова Меджлісу хоче, щоб в договорі про постачання електроенергією було вказано «АР Крим (Україна)»

Україна може та повинна постачати електроенергію в Крим, але в український. Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав сьогодні у ході брифінгу.

«Якщо в договорі буде написано АР Крим (Україна), то давайте обговорювати обсяги і використання цієї електроенергії в Криму», – сказав Чубаров.

Крім того, він нагадав, як починалася транспортна блокада півострова. «Головне те, що з 20 вересня (2015 року, – ред.) ні одна машина з 12:00, там де на «Чаплинці», на «Каланчаку» можливо з 14:00, перекрити там було трошки важкувато, але ми це зробили. Отже, з 20 вересня ні одна фура і вантажна машина вже не перетинала дороги для торгівлі», - зазначив він.

За словами Чубарова, що стосується поставки продуктів в Крим, все було доведено до такої ситуації – це величезні потоки товарів контрабандної форми. «Це величезні потоки живих грошей тут, у Києві, на кордоні та в Криму. Значна частина цих товарів перевантажується в Криму на інші вантажівки, які прибули з материкової Росії і перекидаються в Росію. Це контрабанда. Гроші осідають там, в Криму», – сказав Чубаров.

Нагадаємо, блокада окупованого Криму почалася 20 вересня 2015 року і передбачала кілька етапів ізоляції - продовольчу, енергетичну та морську.  Під час енергоблокади постачання електроенергії з України до окупованого Криму були повністю припинені через підрив опор ЛЕП, які ведуть на півострів. В окупованому Криму та Севастополі було введено режим НС, графіки аварійних відключень електрики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: