Україна презентувала в ООН проект резолюції щодо Криму

Україна презентувала в ООН проект резолюції щодо Криму
Володимир Єльченко

Представник Росії назвав проект «однобічним» і заявив, що його делегація голосуватиме проти проекту цієї резолюції

8 листопада на третьому комітеті Генеральної асамблеї ООН представник України при ООН Володимир Єльченко подав на розгляд делегатів проект резолюції «Стан у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі». Про це повідомляє Центр новин ООН

«Я маю честь представити проект резолюції «Стан у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі». Цей проект резолюції базується на загальній декларації прав людини, міжнародних договорах з питань прав людини та інших відповідних міжнародних документах і деклараціях», – заявив Єльченко.

Він повідомив, що співавторами проекту резолюції виступили 38 делегацій.

У документі пропонується засудити «утиски прав людини, дискримінаційні заходи і практику стосовно жителів тимчасово окупованого Криму, в тому числі кримських татар, а також українців та осіб, які належать до інших етнічних і релігійних груп, з боку російської окупаційної влади».

У проекті міститься прохання до генерального секретаря ООН знайти шляхи і засоби, що «дозволять гарантувати безпечний та безперешкодний доступ до Криму існуючим регіональним і міжнародним механізмам зі спостереження за станом справ у сфері прав людини».

У преамбулі проекту йдеться про засудження «тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» і підтверджується «невизнання її анексії».

Представник Росії Євген Загайнов заявив, що «проект є однобічним», і його делегація голосуватиме проти проекту цієї резолюції.

Українська делегація повідомила, що проект резолюції буде винесено на голосування у третьому комітеті Генеральної асамблеї ООН 15 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: