Україна успішно випробувала реактивні снаряди до «Градів» (фото)

Україна успішно випробувала реактивні снаряди до «Градів» (фото)
Фото: yuzhnoye.com

Пуски реактивних снарядів було проведено з полігону «Алібей» на Одещині силами бойового розрахунку полігона з використанням штатної бойової машини БМ-21 під технічним керівництвом ДП «КБ «Південне»

Випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122 мм «Тайфун-1» до реактивної системи залпового вогню «Град» пройшли успішно.

Про це повідомили у пресслужбі ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля» (м. Дніпро).

«29 квітня 2020 року успішно проведено випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122 мм «Тайфун-1» до РСЗВ «Град», розроблених ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля» (м. Дніпро)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пуски реактивних снарядів було проведено з полігону Міністерства оборони України «Алібей», що в Одеській області, силами бойового розрахунку полігона з використанням штатної бойової машини БМ-21 під технічним керівництвом ДП «КБ «Південне».

Для отримання в реальному часі телеметричної інформації з борту реактивних снарядів під час їх польоту вперше для подібних випробувань було задіяно наземний мобільний вимірювальний пункт, створений ДП «КБ «Південне».

У конструкторському бюро наголосили, що це був вже другий етап випробувань. Перший також успішно проведено в листопаді 2019 року на загальновійськовому полігоні в Дніпропетровській області з підтвердженням дії снарядів на мінімальну дальність.

До робіт над створенням реактивного снаряду «Тайфун-1», крім ДП «КБ «Південне», також залучено Павлоградський механічний завод ДП «ВО «Південний машинобудівний завод», ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», ДП «НВК «Фотоприлад», ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів» та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: