Гумконвой по-російськи: Москва у квітні пригнала на Донбас десятки вантажівок із боєприпасами

Гумконвой по-російськи: Москва у квітні пригнала на Донбас десятки вантажівок із боєприпасами
Росія продовжує озброювати своїх найманців на окупованому Донбасі 

РФ у квітні доставила бойовикам на Донбас 20 одиниць броньованої техніки

За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, Росія продовжує постачання окупаційним військам на території Донецької та Луганської областей озброєння, боєприпасів та іншого військового майна через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

«Так, з початку квітня ц.р. з РФ доставлено до 20 одиниць броньованої техніки, понад 30 вантажних автомобілів з боєприпасами та близько 5 тис. пального», - сказав він.

Водночас попри ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації, не припиняється ротація кадрових офіцерів на командних посадах у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

При цьому, продовжує зростати кількість найманців, які прибувають з РФ для проходження військової служби у складі з’єднань і частин російських окупаційних військ.

Слід нагаадати, що напередодні ватажок «ДНР» підписав указ про перейменування окупованого ДонецькаРаніше ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник вирішив повернути колишню назву Луганська – «Ворошиловград».

До слова, Москва вимагає пустити гумконвой до Києва, аби врятувати Лавру і Онуфрія. Зокрема, омбудсмен РФ Тетяна Москалькова попросила свою українську колегу допомогти з доставкою до лаври гуманітарного вантажу від російських «вірян» - бо ж міністерство соціальної політики України «не відповідає».

Як відомо, під час карантину владика Києво-Печерської лаври Павло закликав вірян «не боятися, йти до храму причащатися», а пізніше лавра стала джерелом спалаху коронавірусу у столиці. Цього тижня на сайті Лаврі «підмінили» хворих митрополитів Онуфрія та Павла. ЗМІ повідомляли, що Онуфрія з коронавірусом поклали у «бокс Новинського». Тим часом, в Московському патріархаті наявність Covid-19 у Онуфрія заперечують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: