Україна увійшла в двадцятку найбільших торгових партнерів Чехії

Україна увійшла в двадцятку найбільших торгових партнерів Чехії
Голова МЗС Чехії задоволений нинішнім економічним партнерством з Україною

Одним з найбільших успіхів минулого року є проект на 1,7 млрд крон, в рамках якого чеська компанія NUVIA допомагає модернізувати системи безпеки на об'єктах ядерної енергії України

Попри те, що двостороння торгівля між Чехією та Україною значно скоротилася в перший період після революції 2014 року, вона стабільно зростає з 2016 року і зараз становить майже 2 млрд євро на рік.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек під час зустрічі з українським колегою Павлом Клімкіним, повідомляє Radio Praha.

У 2013 році двостороння торгівля становила 1,24 млрд. євро, а всього через два роки вона скоротилася до 550 мільйонів євро. Однак з 2016 року торговельні зв'язки знову зростають.

Петршичек похвалив нинішнє економічне партнерство. За його даними, взаємна торгівля збільшилася на 16% у 2018 році, і зараз Україна є однією з 20 найбільших торгових партнерів Чехії.

Наразі понад 200 чеських підприємств безпосередньо представлені в Україні. Успішними є компанія з оренди автомобілів Eurocar, підприємство технологій ядерної енергетики Škoda JS і постачальник IT послуг Unicorn.

Одним з найбільших успіхів минулого року є проект на 1,7 млрд крон, в рамках якого чеська компанія NUVIA допомагає модернізувати системи безпеки на об'єктах ядерної енергії України.

Чеський бізнес каже, що торгівельні зв'язки можуть бути розширені, якщо подолати певні перешкоди, зокрема надмірну бюрократизацію та погану платіжну дисципліну з боку деяких українських партнерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: