Україна відкриє у Франції три почесні консульства

Україна відкриє у Франції три почесні консульства
Посол України у Франції Олег Шамшур

Відкривати повноцінні консульства для України нині важко, головна причина – фінансова, тому почесні консульства – оптимальный варіант у нинішніх умовах

Україна має намір відкрити три почесні консульства на території Франції. 

Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур в інтерв’ю Укрінформу.

«Найближчим часом ми відкриємо нове почесне консульство у Бретані. Кандидатура почесного консула вже затверджена, лишилося офіційно відкрити консульство. Зараз ми ведемо роботу, щоб запрацювали нові почесні консули у Ліоні, потім – у Ліллі», - поінформував дипломат.

За його словами, відкривати повноцінні консульства для України нині важко, головна причина – фінансова, тому почесні консульства – оптимальный варіант у нинішніх умовах.

«Почесні консульства – це інститут, дуже важливий для нас, бо завдання почесних консулів – не лише допомагати нашим співвітчизникам, які потрапили у скрутну ситуацію, а й також бути певною мірою міні-послами України у регіонах. Тобто поширювати інформацію, розвивати ділові, культурні та інші зв’язки», - наголосив Шамшур.

Він також відзначив, що відкриття почесних консульств, пошук відповідної кандидатури – достатньо складний та тривалий процес, в якому враховується низка факторів, зокрема присутність української громади, наявність економічних інтересів, традиційні зв’язки, потенціал для співпраці. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: