Україна відмовила у притулку організатору білоруських гей-прайдів

Україна відмовила у притулку організатору білоруських гей-прайдів

Едвард Тарлецький не отримав політпритулок в Україні

Україна відмовилася надати політичний притулок організатору гей-маршів у Білорусі, громадському активісту та журналісту Едварду Тарлецькому.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають «Українські Новини».

У вересні 2016 року Державна міграційна служба України відмовилася визнати його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Тарлецький звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до ДМСУ.

Він залишив Білорусь і в'їхав до України 4 серпня 2009 року. Із заявою про надання політпритулку Тарлецький звернувся 5 травня 2016 року.

У своїй анкеті він вказав, що був змушений залишити свою країну з політичних і соціальних причин, оскільки він організовував гей-прайди в Мінську і виступав проти дискримінації сексуальних меншин.

«Позивач вказав, що він був відправлений до психіатричної лікарні з діагнозом шизофренія через те, що він працював травесті-дівою в клубах. Серед іншого, позивач вказав, що він не може повернутися до своєї країни, оскільки його відправлять до в'язниці , де будуть порушені його права і сексуальне знущання», — сказано в судовому рішенні.

Міграційна служба не знайшла підстав для надання Тарлецькому статусу біженця. Він оскаржив це рішення в суді.

Суд не знайшов доказів примусових заходів медичного характеру активіста в психіатричному закладі, а також підтвердження відкриття проти нього кримінальних справ у Білорусі.

Крім того, Міграційна служба вказала в суді, що позивач має заробіток в Україні, оскільки виступає в якості травесті-діви під псевдонімом «Мадам Жу Жу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: