Україна втратила ще одного бійця

Україна втратила ще одного бійця

У штабі АТО уточнили втрати за минулу добу

Минулої доби один український військовий загинув в зоні проведення антитерористичної операції, ще четверо бійців отримали поранення та травмування.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

«За добу що минула, внаслідок бойових дій сили АТО понесли втрати. Нажаль один український військовослужбовець вчора загинув, ще четверо наших бійців зазнали поранень і бойових травмувань», — повідомив Мотузяник.

Речник додав, що найбільше втрат наші підрозділи зазнали в районі населеного пункту Кримське.

Приморський напрямок. Дев'ять разів окупанти порушували перемир'я на цій ділянці лінії зіткнення. Впродовж доби бойовики, використовуючи міномети та піхотне озброєння, обстрілювали наші позиції в районі Лебединського, Водяного, Павлополя, Гнутового, Красногорівки та Мар'їнки. З гранатометів різних модифікацій противник бив по опорних пунктах сил АТО поблизу Тарамчука й Талаківки. Більшість з цих обстрілів відбулась вже після заходу сонця. 

Нагадаємо, саме на цьому напрямку загарбники вчора вдень з міномету калібру 120 мм обстріляли житловий квартал Красногорівки.

Донецький напрямок. Тут проросійські банди знову активізувались в районі Авдіївки, де декілька разів вчора обстрілювали наші оборонні укріплення зі 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. А близько 21.00 години бандити випустили по українських воїнах близько півдесятка снарядів з артилерійських систем калібру 122 мм. Не стихають ворожі засоби ураження й північно-східніше Авдіївки - неподалік Кам'янки та Новоселівки Другої. Там найманці також вчора неодноразово відкривали вогонь з мінометів різного калібру, різноманітних зразків піхотного озброєння, а також протитанкового ракетного комплексу та зенітної установки. Під обстріли з мінометів вчора ввечері потрапили також наші опорні пункти в районі Луганського та Верхньоторецього. Всього на цій частині фронту минулої доби було нараховано 11 ворожих збройних провокацій.

Луганський напрямок. Саме там вчора проросійські озброєні банди застосовували зброю проти підрозділів сил АТО найбільш активно. Впродовж доби було зафіксовано 15 фактів порушення противником перемир'я. Знову відмічається відносне загострення в районі Бахмутської траси, де окупанти ввечері впродовж декількох годин щільним вогнем зі 120-мм й 82-мм мінометів, а також з меншого потужного озброєння, накривали наші позиції поблизу Кримського. Також з мінометів бандити били неподалік Трьохізбенки та Щастя. Окрім того, впродовж доби порушення бойовиками умов незастосування зброї були зафіксовані в районі н.п. Старий Айдар, Новотошківське, Шарів Кут та Валуйське.

Нагадаємо, у середу ввечері українська сторона Спільного центру з контролю та координації попередила, що бойовики на Донбасі можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терактів у населених пунктах на донецькому напрямку, щоб зірвати «хлібне перемир’я».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: