Українці з усього світу попросили Пан Гі Муна заявити, що Росія грубо порушує Хартію ООН

Українці з усього світу попросили Пан Гі Муна заявити, що Росія грубо порушує Хартію ООН
112.ua

Світовий конгрес українців застурігає Генсека ООН від політики примирення

Світовий конгрес українців (СКУ) закликає генерального секретаря ООН Пан Гі Муна заявити, що Російська Федерація грубо порушує Хартію ООН своєю військовою агресією на сході України і нелегальною окупацією Криму, а також грубо зневажає людські права, зокрема, українців і кримських татар. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СКУ.

Відзначається, що в письмовому тексті промови генерального секретаря ООН, який був поширений на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі 16 червня 2016 року, було сказано, що Російська Федерація» повинна зіграти критичну роль ... в рішенні інших нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії до захисту людських прав і контролю над поширенням зброї масового знищення».

«Вимовлений текст, як відзначають агентства Reuters Canada і Associated Press, був дещо змінений. У ньому генеральний секретар ООН не згадує про Україну, однак каже, що Москва повинна зіграти важливу роль і дійсно твердо розраховує на керівництво Російської Федерації», - відзначили в СКУ.

У заяві підкреслюється, що «участь Пан Гі Муна в Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі в період діючих проти Російської Федерації цільових санкцій через явних порушень Мінських домовленостей і його висловлювання щодо РФ, яку міжнародне співтовариство вважає державою-агресором, «нагадують політику примирення, яка привела до Другої світової війни».

«Світовий конгрес Українців закликає генерального секретаря ООН Пан Гі Муна відкликати свої слова щодо Російської Федерації в письмовому та сказаному текстах мови на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі і, навпаки, закликати Російську Федерацію для них цієї Хартії ООН і її базові принципи, зокрема, припинити військову агресію на сході України і здійснити деокупацію Криму», - заявив президент СКУ Евген Чолій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: