Українців попередили про люті йорданські морози

Українців попередили про люті йорданські морози

Вже на Водохреще українцям слід готуватися до похолодання

18 січня без істотних опадів, лише на Закарпатті та Прикарпатті мокрий сніг та дощ, подекуди налипання мокрого снігу та ожеледь.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

На дорогах країни місцями ожеледиця.

Вітер південно-західний, 7-12 м/с, в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с. 

Температура вночі у західних та північних областях від 2° тепла до 3° морозу, на решті території 2-7° морозу; вдень 0-5° тепла, у південній частині до 8°.

Синоптик Наталка Діденко розповіла, що п'ятниця стане найтеплішою за останні дні і попередила, що в суботу розпочнеться похолодання практично у всіх областях України. Вона зазначила, що температура місцями досягне +4 +7 градусів.

«П'ятниця буде найтеплішою перед прийдешнім похолоданням. Всі виходьте грітися. 18 січня протягом дня температура повітря повсюдно +1 +5 градусів, на півдні +4 +7 градусів. Хіба що в Сумській і Харківській областях місцями 0 -2 морозу. Звичайно, вночі та ввечері буде прохолодніше, -1 -2 градуси, на заході все одно найближчої ночі 0 +2 градуси. Все ж зима», - розповіла синоптик.

ukraine_1_01

Вона повідомила, що мокрий сніг та сніг буде йти в західних областях, а в більшості регіонів у п'ятницю буде сухо.

«Мокрий сніг та сніг буде йти в західних областях (на заході навіть можливий дощ), незначні опади - на сході, а ввечері на півночі України. У центральних областях і на півдні буде переважати суха погода», - розповіла Діденко.

У столиці 18 січня, за її словами, буде без опадів, а вдень – плюсова температура повітря.

«У Києві  - без істотних опадів, хіба що ввечері можливий мокрий сніг. Найближчої ночі у столиці 0-2 градуса морозу, вдень буде тепла погода, + 1 + 4 градуси», - написала синоптик.

Вона попередила, що на Водохреще в Україні почнуться морози і дала поради про те, як підготуватися до значного похолодання.

«На Хрещення почнеться похолодання. Скрізь запанують морози, крім Криму та Приазов'я. Але і туди поступово дійдуть «мінуси». Тому добре грійтеся, тому що морозний період, за прогнозами, заходить надовго. Підготуйте подвійні-потрійні шари одягу, відповідне взуття, якщо є акція - купуйте ще один обігрівач, раптом кому треба, шкарпетки в орнаментах товстелезні, подаровані на свята і які часом лежать роками в комоді, як раз знадобляться, купите термобілизну, зробіть запас антифризу, відставте від холодних вікон ніжні квіти», - порекомендувала Наталка Діденко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: