Україні передали арештоване майно Клименка на 1,3 млрд гривень

Україні передали арештоване майно Клименка на 1,3 млрд гривень

Військова прокуратура передала державі арештоване майно екс-міністра доходів і зборів

Військова прокуратура передала у розпорядження країни арештоване майно екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про це під час брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Він зауважив, що військова прокуратура сьогодні передає у розпорядження Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами майно, арештоване під час розслідування щодо злочинної організації Януковича-Клименка.  

«Військовими прокурорами накладено арешт на 154 об'єкти нерухомого майна, які перебувають в Україні, 22 елітні транспортні засоби, 1000 залізничних напіввагонів загальною вартістю 900 млн грн, корпоративні права юридичних осіб на суму понад 400 млн грн», - наголосив Матіос. 

За його словами, у Ліхтенштейні тим часом були заморожені активи Клименка та його оточення на загальну суму близько $20 мільйонів. 

Нагадаємо, у кінці липня Генеральна прокуратура повідомила, що сума арештованого майна Клименка та його афілійованих компаній сягає 6 млрд грн. Серед арештованого майна пов’язаних з Клименком структур: два житлові будинки та три земельні ділянки у смт Козин загальною вартістю майже 140 млн грн, квартира у центрі столиці вартістю понад 20 млн грн, комерційні приміщення в БЦ «Гулівер» вартістю 245 млн грн, універмаг в Донецьку вартістю понад 229 млн грн.

А вже на початку серпня було арештовано тисячу залізничних напіввагонів, що належали групі компаній «Юнісон» Клименка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: