Українська гривня з 1996 року знецінилась у 14 разів

Українська гривня з 1996 року знецінилась у 14 разів

1 гривня сьогодні дорівнює 7 копійкам гривні зразка 1996 року за рівнем купівельної спроможності

Українська гривня знецінилась у 14 разів від часу проведення грошової реформи у 1996 році, якою і запроваджувалась українська національна валюта.

Про це повідомив директор департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко, передає «Інтерфакс-Україна».

«З часу проведення грошової реформи, банкнотний ряд в Україні поповнювався банкнотними нових номіналів. Чинний нині ряд банкнот та монет є занадто великим та не повністю відповідає тим змінам, які сталися в країні за цей час», — повідомив Зайвенко.

Він зазначив, що 1 гривня сьогодні дорівнює 7 копійкам гривні зразка 1996 року за рівнем купівельної спроможності. Відтак, якщо у 1996 році існувала потреба в обігу дрібних монет, то наразі її фактично немає.

Нагадаємо, що з 1 липня НБУ запроваджує практику округлення сум готівкових покупок у зв’язку з припиненням обігу монет номіналом 1, 2, 5 та 25 копійок.

Також в НБУ повідомляли, що планують ввести в обіг монети номіналом 5 та 10 гривень. В той же час, там припиняють карбувати монети номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок.

Нові монети номіналом 1 та 2 гривні надійшли в обіг наприкінці квітня 2018 року. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: